Skanör Falsterbo IF

Referat: AIF BARRIKADEN - Skanör Falsterbo IF

Startelvan: Strandell - Gustav, Sénat, Per T - Majed, Morten, Driton, Johan M - Mario, Anders, Kula

Avbytare var Martin S som spelade sista halvtimmen som innermittfältare, Martin N och Serkan som spelade sista kvarten som innermittfältare resp. vänsterback och Christian T och Daniel Sosa som inte spelade alls.

Första halvlek var relativt välspelad (speciellt med tanke på den usla planen) och jämn såväl spel- som chansmässigt. Kanske med ett litet, litet övertag för oss. 0-1 kom i 19:e min på en klockren och välriktad nick på en hörna - lite oturligt i så måtto att hörnan tillkom efter en rejäl miss av en annars mycket säker spelare i eget straffområde. Bara 3 min senare kunde Skanör Falsterbo gjort ytterligare ett mål men sedan bollen studsat lite fram och tillbaka bara några meter från mållinjen räddades den på densamma av en av våra utespelare.

Det blev istället så att vi kort därefter - i den 25:e min - kvitterade. Efter fint förarbete av Driton avslutat med en öppnande passning kom Kula helt fri med målvakten och rullade enkelt in bollen. Kula hade sedan i 35:e min ytterligare ett läge då han utan motståndare i ryggen jagade en boll som gick i riktning mot deras mål men deras målvakt gjorde en utrusning och hann några tiondels sekunder före till bollen och kunde avvärja.

I andra halvlek tog till att börja med Skanör över fullständigt. Det var inte särskilt många gånger vi lyckades etablera något ordentligt spel på deras planhalva de första 25 minuterna. Trots deras stora press och många hörnor och hyfsade frisparkslägen skapade de dock förvånansvärt lite. Mycket halvchanser men ingen riktigt het utöver målet i den 58:e min som kom efter ett inlägg från högerkanten.
Mitt i deras press, bara 2 min efter deras mål hade vi en jättechans att kvittera men friläget utnyttjades inte bättre än att målvakten kunde rädda.

Skanör backade inte hem det minsta efter sitt ledningsmål utan verkade arbeta efter devisen att anfall är bästa försvar. Detta resulterade i ett fortsatt tryck på vårt försvar. När det kändes som om den värsta anstormningen från deras sida bedarrat kom det som kändes som spiken i kistan. På en av många hörnor agerade nästan hela vårt lag åskådare och den som inte gjorde det slog dessvärre bollen i eget mål och 1-3 var ett faktum.

Det skulle dock visa sig att matchen långtifrån var över. I den 79:e min tilldömdes vi en straff som visserligen missades (målvakten gjorde en fin räddning nära stolproten) men där Kula höll sig framme och han kunde efter lite passivitet från Skanörs sida påpassligt stöta in bollen. Kula frispelades sedan mycket snyggt av Anders i den 84:e min och man var beredd att få anteckna ännu ett 3-3-resultat på hemmaplan men målvakten gjorde en kvalificerad räddning på Kulas mycket hårda skott.

Ska man sammanfatta så såg det väl ut ungefär som i förra matchen mot Skabersjö att vår förlust inte var direkt orättvis men att det nästan lika gärna kunde blivit oavgjort. De var överlägsna i början av 2:a halvlek annars var det jämnt spelmässigt. Vi hade flest heta chanser utöver målet och flest avslut men de hade massor av hörnor som kändes halvfarliga.

Våra egna prestationer går åt rätt håll. Vår insats idag var ju väsensskilt mycket bättre än den mot Nydala i premiäromgången.

Statistik: Hörnor: 5-9 Skott på mål: 7-4 Skott utanför: 5-3